Jag har alltid haft en stor passion och drivkraft till att uttrycka mig

                                     

 

När jag var liten minns jag att jag ibland blev yr av att uppleva färger, former och motiv. Vissa bilder kunde ge mig en sån inspiration att min kropp skakade. Jag började uttrycka mig i mitt skrivande och även i dans, men när jag på senare år klev in i måleriets värld så landade jag på en större konstnärlig plattform.

Äntligen öppnades en möjlighet upp för mig att kunna uttrycka mig på ett mycket djupare plan. Måleriet kom att bli ett språk som gjorde att jag kunde berätta mer och uttrycka mig större, bredare och djupare. 

Jag har alltid varit högkänslig som känner in mycket och förnimmer subtila vibrationer i kombination med att vilja uttrycka mig med alla mina sinnen. Jag jobbar mestadels med olja i måleriet men även fotokonst, porslinskonst, screentryck och skulptur. Jag älskar även att skapa större installationer där jag själv kan stå mitt i mitt skapande och röra mig runt i själva konstverket, och där besökaren får möjlighet till att uppleva det jag vill förmedla med flera sinnen samtidigt.

 

Jag har synestesi vilket ger mig möjlighet till att samverka och samspela intensivt och subtilt med mina sinnen. Som barn reflekterade jag inte över detta, men som vuxen har jag förstått att det ger mig fler dimensioner i min kreativitet.

 

 

 

 

 

 

Naturen har alltid varit mitt hem. Där har jag alltid känt mig trygg och balanserad. Där finns så mycket liv, kärlek, rörelse, kraft och information.

I naturen finns endast ett växande och en oändlig glädje. Den mentala energin existerar inte i naturen, stressade tankar och analyseringar brinner bort där. Jag älskar att bo nära naturen. Att somna till stjärnhimlen utanför sovrumsfönstret, till ljudet av vilda djur från skogen och kunna gå barfota ut på gräset direkt på morgonen. Jag söker mig också ofta till olika kraftplatser med kulturhistoriska byggnader där människan tidigare hade en helt annan kontakt med naturen och universum än idag, vilket känns tydligt i energin vid platserna. Jag gör många slottsbesök där både slottet, slottsparken och slottsskogen med flera hundra år gamla träd ger mig inspiration. Tidigare så tog man till vara på naturens budskap på ett sätt som många idag inte längre känner av. Naturen var helig och man valde noga ut var dessa slott skulle placeras i kombination av elementen i naturen och universums konstellation. Jag tror på att förena det spirituella med kroppen. Att dom hör ihop. Och det är just det som dom flesta konstnärer jobbar med - att få ner det andliga i fysisk form. Universum och natur. Ande och kropp.

 

 

 

 

 

Jag älskar att skapa och uttrycka mig både fysiskt och energimässigt

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Naturen och Universum är min inspiration

De fyra elementen

© 2023 by Artist Corner. Proudly created with Wix.com