Energin som transformerar ALLT.

Jag har under de senaste veckorna börjat se mer och väldigt tydligt hur kraftfull den skapande, kreativa kraften är och även hur den motsatta energin - antikraften - rör sig i oss människor och uttrycker sig via oss, utan vår medvetenhet. Lite läskigt kanske, och jag vet att många kanske inte kan ta till sig detta. Men det har blivit så tydligt för mig hur enormt kraftfull den skapande kraften är. Även om jag i hela mitt liv haft en impuls inom mig att skapa och uttrycka en konstnärlig form igenom olika material så har jag inte "sett" så tydligt vad den gör, som nu. Det handlar inte bara om att skapa och dela med sig av sitt uttryck till andra, utan det finns en subtil vibration bakom det som sträcker sig längre än vad vårt intellekt kan ta till sig. Den kreativa, skapande kraften kan slå sönder ALLT och transformera all ondska och smärta som finns på jorden just nu. Även om det inte sker på ett sätt som vårt intellekt kanske vill och önskar, att få stop på all ondska nu. Men att ta ansvar för att låta den kreativa glädjen få uttrycka sig skapar så mycket glädje på vår jord.

Den är som vårblommorna som ivrigt söker sig upp under de kalla vårdagarna för att sedan låta de större och mer färgrika växterna komma upp med glädje. Med ren glädje. Naturen är ren, kreativ skapande kraft som ständigt är i glädje och rörelse. Gudskraften, eller vad man vill kalla den är helt närvarande i naturen. Där finns inte möjlighet för antikraften att ta sig in.

Antikraften som är den motsatta energin till den skapande glädjen uttrycker sig som - hån, avundsjuka, skam, nedlåtande, dömande, nedvärderande och nedlåtande tankar om sig själv, den skjuter upp möjligheten till att skapa. Det finns alltid nåt att skylla på. Den säger att ditt skapande är konstigt, fel, inte tillräcklig bra för att dela med andra, jag kan inte mm mm. Den hånar och skrattar åt ditt skapande och speciellt så dömer den, för den tror sig veta vad som är rätt eller fel, eller bättre och sämre. Den vill sätta in det kreativa i fack - vilket är rena motsatsen då den kreativa energin alltid är i rörelse och kan inte stängas in i något fack. Det finns tom ställen på vår jord där man bokstavligt talat blir dödad av att ge den kreativa skapande kraften rörelse. Bara det säger ju hur kraftfullt skapandet är.

Hade inte den skapande kraften varit så "ren" och stark som när vi var barn skulle vi aldrig ha lärt oss att gå och prata. Titta på barnen hur de helt spontant med nyfikenhet och glädje älskar att skapa.

Jag säger bara - skapa. Skapa av glädje. Skapa av nyfikenhet. Skapa även om rädslan är med dig, skapa även om dömandet rör sig runt dig. Skapa. Skapa. Skapa. Skapa utan ett måste men med ett ansvar om att låta glädjen i den skapande rörelsen få röra sig fritt och ohämmat.

Tidigare inlägg
Inga inlägg har publicerats på det här språket ännu
Håll ögonen öppna...
Nya inlägg
Taggar
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Black Instagram Icon