Magiska örter

Nånting som alltid gör mig glad och inspirerad är örter och medicinalväxter. Jag har också erfarenhet av hur mycket det kan läka och stödja oss genom att använda det både in och utvärtes. Alla växter är Guds skapelse, men just medicinalväxterna känns som att vara ännu närmare Källan, Gud eller vad man nu vill kalla det. Som att deras röster är starkare än andra. Jag tror också på att allt har en mening i naturen så det finns inget som heter ogräs för mig. Egentligen har de växter som är svåra att bli av med ännu mer intressanta. Om man närmar sig de så får man säkert mycket information som annars går förlorad. Vad är det man egentligen man har motstånd emot? Och varför har vissa växter en sån starkt växtkraft?

Jag var till min älskade plats - Orangeriträdgården i Österbybruk, där jag gjorde min praktik i våras under min utbildning. Det var så härligt att se hur det jag har sått har växt och hur hela trädgården verkligen bara frodas av glädje. Den platsen är helig för mig, likaså hela herrgården och dess park och korsdamm och de andra fasaderna som ligger längs parken. Varje gång jag kommer till kulturhistoriska platser så känner jag mig alltid så hemma och jag laddar så mycket av min egen energi. Det bara kommer av sig själv. Många gånger känner jag redan av det dagen innan, när jag är på väg.

På Orangeriträdgården gick jag på en - Vandring bland växter med äldre folktro, med Sara George. Det var så himla inspirerande och jag blev kär i hennes energi så fort jag mötte henne. Jag kan varmt rekommendera att ta del av hennes kunskap då hon kommer att ha örtavandringar varje onsdag kl 13, under hela juli. Och själva trädgården är så vacker med sina gamla kulturväxter, med ex. en 1800 tals trädgård, örtagård, försäljning av växter och grönsaker mm. Det är så vackert där. Vissa miljöer och platser känner man bara att man hör hemma på. Det känns både under jorden och i luften hur energin är så inspirerande och mjuk. Det som händer mig ofta på kulturhistoriska platser är att jag laddar min egen energi till max. Nervsystemet återhämtar sin balans. Så coolt. Jag tror att fler människor gör det men att de kanske inte är så medvetna om det, mer än att de känner en stor glädje och inspiration.

Det känns som att alla dessa växter som oftast växer runtomkring oss och som vi har ignorerat under en väldigt lång tid, nu kommer tillbaka till oss med en mer kraftfull effekt. Växterna behövde nog gå tillbaka till jorden för att ta in en annan energi samtidigt som vi människor då valde att fokusera på nånting mer onaturligt och syntetiskt, vilket också har sin mening.

http://www.osterbybruk-orangeri.se/

Tidigare inlägg
Inga inlägg har publicerats på det här språket ännu
Håll ögonen öppna...
Nya inlägg
Taggar
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Black Instagram Icon