Att skapa i naturen och skapa kreativt

Jag älskar att skörda. Speciellt när jag själv hållit i fröna i min hand innan de gått och lagt sig under jorden. Jag brukar prata med fröna ibland. För mig är de livs levande med ett medvetande och om de nu skall växa och bli stora så att jag kan äta dem så ser jag det som en självklarhet att behandla och uppleva dem med kärlek.

Detta är mitt första odlings år och det är så underbart när man kan gå ut barfota och plocka in sallat till sitt nybakade bröd. Idag gjorde jag ett jätteenkelt havrebröd. Receptet kommer här;

6 dl havre (eller blanda med ex boveteflingor mm)

4 dl vatten (för mjukare så går det med någon form av mjölk)

1/5 dl kokosojla (uppvärmd)

salt

Kryddor efter tycke (jag brukar ha i anis, oregano)

1 morot

Frön av egen smak. Häll i bara. Jag mäter aldrig. Jag brukar ha i linfrön.

Låt det stå ett tag för att sedan breda ut det på en stor plåt med bakplåtspapper. Använd ett till bakplåtspapper för att kunna breda ut den. (är kladdigt) Sen in i ugnen ca 15-20 min. i 200 grader. Varmluft. Ha koll.

Sen klipper jag bröden med sax i valfri storlek.

Idag skördade jag även fläderblommor. De är så vackra nu. Knappt några löss. Så underbart. Jag märker också att trädet eller busken har växt. Jag rensade den i våras från allt gammalt och gav näring från stallet. Jag är så tacksam och lycklig för den personen som har planterat alla fina träd och buskar här någon gång på gården jag bor på och idag får jag njuta av det.

Jag skall testa att göra champagne av fläderblommor. Vi får se hur det går. Receptet hittade jag på;

http://farbrorgron.blogspot.se/2015/07/fladerchampagne.html

Sedan jag började skapa av och i naturen så upplever jag hur innerligt det när mitt kreativa skapande. De går verkligen hand i hand. Jag får så mycket inspiration och idéer under tiden jag är i naturen och skapar. Det gäller att bara hålla kunna begränsa idéerna för, för mycket eld så blir det obalans. Det har varit det mest utmanande för mig i mitt skapande att idéerna är så många och så mycket och då blir det istället svårt att få ner det till jorden så att det tar sig en fysisk form. Och det är just det som är det viktiga. Att få ner dem. Annars svävar de bara nånstans utan att någon skall kunna ta del av det. I trädgårdslivet så hinner idéerna att landa och sen är det bara att sätta igång.

Tidigare inlägg
Inga inlägg har publicerats på det här språket ännu
Håll ögonen öppna...
Nya inlägg
Taggar
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Black Instagram Icon