Antikraften livnär sig på skam....

Det allra snabbaste sättet att "ta" energi av någon är att få någon att känna skam och kliva över gränser. Skammen är motsatsen till kreativitet och självkärlek. Jag har träffat så många konstnärliga människor som håller tillbaka enorma, subtila skaparkrafter som omvärlden skulle kunna inspireras av - för att skammen håller de tillbaka. När man tillåter sig att låta skammen ta över ger man bort sin kraft till någon eller något annat. Om man kunde se det med ögonen skulle man tydligt se hur en del av ens energi avtar från en själv. Man fungerar då som ett batteri för ex familjen, vännerna, samhället eller miljöerna man vistas i. Många "tar" energi utan att veta om det. Jag tror inte på att man egentligen kan ta energi från någon utan det är den som ger som är omedveten om att den ger. Många gånger är det så subtilt att man inte förstår eller ser vad som händer. Bara en känsla av trötthet, obehag, otrygghet och skam i närvaro av vissa människor eller miljöer.

När man tappar kontakten med sig själv och sin egen power så letar man efter den utanför och genom att skamma andra och kliva över andras gränser så får man snabbast till sig energi.

De människor som allra mest vill ta energi av andra är de som tappat kontakten med sig själva, sina känslor och glädjen i livet. Den energistrukturen kallas även för narcissism och är inte bara en person i en relation utan det kan lika gärna vara ett system i en förening, en vän, skola eller familj som uttrycker sig gränslöst.

Att ha mycket energi/kraft och ha nära till känslor och ha en nära kontakt med Gud eller vad man vill kalla den andliga delen i sitt liv, är något vi människor alltid har sökt. Så när de människor som föds känsliga med dessa egenskaper tydliga i sitt kroppsspråk och aura så vill andra dit och ta del av denna energi. Detta sker alltid med människor som blir mobbade. De utstrålar en kärlek/sanning som andra vill (många gånger omedvetet) ta del av. Genom att mobba/kliva över gränser får man personen att känna skam och får då massa energi från den personen. Jag har inte träffat en enda person som på något sätt blivit retad, mobbad eller blivit gränslöst bemött som haft enorma gåvor inom sig. Skam är en mental energi som vi släpper in i våra kroppar utifrån. Den skulle aldrig kunna komma inifrån oss själva då det är motsatsen till skaparkraft och naturlighet. Om småbarn skulle ta emot skam skulle de aldrig lära sig att krypa, gå och prata. De skulle då brottas med tankar om att mamma kanske inte tycker om hur jag pratar, eller går. De skulle då tveka att försöka lära sig att gå igen efter att ha ramlat ett flertal gånger.

För att ta tillbaka sin kraft och släppa skam så gör man det enklast genom att älska sig själv och våga möta sig själv i en trygg och balanserad miljö tillsammans med människor som är medvetna om detta. Så länge man är omedveten om detta spelar man ut sin egen skam mot andra så fort någon är sann och ärlig i sitt uttryck. För det gör ont att bli väckt och känna sin egen längtan. När man umgås med människor som är nära sin egen kraft och inte söker den av andra blir de som en stor vägg eller spegel som låter andra växa och expandera i sin egen takt. Att vistas i naturen är samma sak. Naturen är alltid balanserad och ger oss möjlighet att möta oss själva utan att försöka kliva över gränser eller ta energi ifrån oss.

Tidigare inlägg
Inga inlägg har publicerats på det här språket ännu
Håll ögonen öppna...
Nya inlägg
Taggar
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Black Instagram Icon