Vintersolståndet och Det Nya Året 2018

Detta är mitt favorit skifte på året. Jag älskar vintern och skiftet som sker på vintersolståndet. Och just skiftet för i år är mig verkligen kärt, då vi nu gått in i vattenåret, som skedde energimässigt den 21/12. Varje år byter jorden rytm och ett element tar täten och uttrycker sig för att stödja oss människor till mer balans. Jag ser på korna hur dem också vet, de har ju kontakt med jorden hela tiden. Allt är så självklart för dem och det är en sån glädje att ha dem strosande runt gården.

Jag älskar vatten och stortrivs med mycket vatten nära mig, både fysiskt och energimässigt. Vattnet balanserar även min eld som ibland vill dra iväg lite för snabbt.

Men inom mig har jag alltid haft ett oändligt hav, full av mineraler, vattendjur och vattenväxter som ibland har krockat med miljön jag valt att vistas i. De som inte har nära kontakt med sina känslor tål inte vatten. De kan bli stressade, förbannade, rasande, högmodiga och sarkastiska vid vatten. Allt för att skydda sig själv för att inte råka komma i kontakt med sina känslor.

Men jag ser att detta år som vi går in i nu kommer vara full av vatten, både lugnare och i mycket rörelse. Det syns redan på naturen hur fuktig, dimmig, isig och regnig den är. Vattnet är här.

För mig innebär också vintersolståndet den dagen som den riktiga Lucia anländer med ljuset. Årets mörkaste dag och ljuset träder in. Jag tror att vi i Norden har firat att ljuset anländer på vintersolståndet tidigare, och inte på just Lucia den 13 e.

Denna morgon var speciell för mig då jag i två veckor innan försökte fota ute i hagen med min nya luciakrona, men allt bara kraschade hela tiden. All el slog ut på gården, bilen fick elfel, datorn och telefonen hoppade, posten kom sent med min luciakrona, ljusen gick omöjligt att tända till fotot som jag planerat att ta. Trots flera tändare och tändstickor så vägrade ljusen att tändas. Jag fick magsjuka och migrän så det var bara att låta allt vara. Men vips så var jag som ny på vintersolståndsmorgonen och kunde jobba med foton till min utställning - som jag har på våren 2018.

Ett Gott Nytt År önskar jag alla som läser detta

Må den känsliga människan synas mer detta år och ta mer plats i samhället och dela med sig av sina gåvor.

Sari

Tidigare inlägg
Inga inlägg har publicerats på det här språket ännu
Håll ögonen öppna...
Nya inlägg
Taggar
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Black Instagram Icon